Betala hyran

Enligt hyreslagen skall hyran betalas i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början.

Det innebär t.ex. att hyran för april måste vara betald senast den sista mars. Den som inte betalar i tid riskerar att bli uppsagd från lägenheten.

BETALA VIA E-FAKTURA

Vi vill att det ska vara bekvämt att betala sin hyra, därför föreslår vi att du betalar med e-faktura.

  • E-faktura är kostnadsfri.
  • Ingen risk att missa betalningen.
  • Inga girokuvert att posta.
  • Inget köande på post eller bank.
  • Miljövänligt – inga papper, tryck eller transporter.

Väljer du e-faktura får du din hyresavi elektroniskt till din internetbank. Det ger dig kontroll och överblick över betalda och obetalda avier. Alla som har en internetbank med betaltjänst kan få e-faktura.

Du anmäler dig för e-faktura via din internetbank. Det enda du behöver göra sedan är att logga in på internetbanken och godkänna betalningen. Vissa banker erbjuder autobetalning av e-faktura, vilket innebär att fakturan betalas automatiskt på förfallodagen.

BETALA VIA AUTOGIRO

Autogiro är en kostnadsfri service som innebär att pengarna till din hyra automatiskt överförs från ditt konto till oss i slutet av varje månad. För att betala hyran med autogiro måste du lämna in ett medgivande till oss. Anmäl autogiro: Klicka här

Autogirot dras den sista varje månad. Endast en dragning görs och pengarna bokas bankdagen innan dragningsdagen. Du behöver därför se till att det finns pengar på ditt konto båda dessa dagar.

Exempel: Den sista infaller på en lördag, söndag eller helgdag, pengarna bokas upp på vardagen före helgen och dras från ditt konto nästkommande vardag.

Om du inte har tillräckligt med pengar på konto när autogirot dras måste du själv göra en manuell inbetalning.

Vill du säga upp ditt autogiro ska detta göras till din bank.

BETALA HYRAN I RÄTT TID

Vi skickar inte någon påminnelse till dig om vi saknar din hyra. Det innebär att om du missar att betala hyran så blir hyresskulden direkt ett inkassoärende. Lagstadgad inkassokostnad är på 180 kr och tas ut i ett kravbrev plus dröjsmålsränta. Får du ett inkassokrav ska du direkt kontakta vårt inkassobolag för att undvika ytterligare kostnader.

OM DU HAR FRÅGOR

Din hyresavi med belopp, ocr-nummer osv hittar du på "Mina sidor". Har du övriga frågor om din hyresavi eller dina betalningar är du välkommen att kontakta oss på tel 0150-780 25.

« Tillbaka