Flytta in & ut

Vare sig du flyttar in eller ut är det massor att hålla koll på. Här lyfter vi fram saker som är bra att tänka på inför en flytt.

INFLYTTNING

Tänk på att inflyttningsdagen inte alltid är det samma som den 1:a i månaden om det är helgdagar då. Hyreslagen säger att du har rätt till nycklarna från kl 12.00 första vardagen i månaden. Vi på Hyreshuset kan inte lova någon tidigare inflytt. Om du önskar få nyckeln tidigare kan du fråga den nuvarande hyresgästen så får du veta när urflyttningen och städningen beräknas vara klar. Om tidigare inflytt skall ske så skall avtal för detta tecknas hos oss. Tänk på att skaffa hemförsäkring från första dagen du innehar lägenheten.

HEMFÖRSÄKRING

Skaffa hemförsäkring! Det är viktigt och ger dig ett bra skydd om du skulle råka ut för skador på din egendom, stöld eller brand. 

Har du inte hemförsäkring är du helt utan skydd om du utsätts för inbrott, skadegörelse, översvämning eller brand. De flesta hemförsäkringar täcker också en hel del annat, exempelvis rätts-, ansvars-, och överfallskydd.

FOLKBOKFÖRING

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket. så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.Du som är inneboende ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

ADRESSÄNDRING

Tänk på att adressändra när du flyttar. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. Meddela dina släktingar, vänner och andra kontakter att du flyttar. Tidningar, bokklubbar, kontokortsföretag, bank- och postgiro, försäkringsbolag och föreningar måste få veta att du flyttar liksom din arbetsgivare, posten och folkbokföringen.

HUSHÅLLSEL

Vi anmäler din inflytt till Tekniska Verken. 

TELEFON

Om du har fast telefoni bör du beställa flyttning av telefonen i god tid. Du kanske får frågan om vem som är tidigare hyresgäst . Hör i så fall av dig till oss på Hyreshuset så hjälper vi dig gärna med den informationen.

LÄNKTIPS

Nedan är länkar till leverantörer till olika tjänster.

ADRESSÄNDRING

Gör adressändringen enkelt via webben

UTSIKT

Bredband via stadsnätet

FORSS WEBSERVICE

Forss Webservice AB är ett lokalt företag som kan hjälpa dig med bl.a Internet

Tillbaka