Flytta

Vare sig du flyttar in eller ut är det massor att hålla koll på. Här lyfter vi fram saker som är bra att tänka på inför en flytt.

INFLYTTNING

Tänk på att inflyttningsdagen inte alltid är det samma som den 1:a i månaden om det är helgdagar då. Hyreslagen säger att du har rätt till nycklarna från kl 12.00 första vardagen i månaden. Vi på Hyreshuset kan inte lova någon tidigare inflytt. Om du önskar få nyckeln tidigare kan du fråga den nuvarande hyresgästen så får du veta när urflyttningen och städningen beräknas vara klar. Om tidigare inflytt skall ske så skall avtal för detta tecknas hos oss. Tänk på att skaffa hemförsäkring från första dagen du innehar lägenheten.  

HEMFÖRSÄKRING

Skaffa hemförsäkring! Det är viktigt och ger dig ett bra skydd om du skulle råka ut för skador på din egendom, stöld eller brand.

ADRESSÄNDRING

Tänk på att adressändra när du flyttar. Meddela dina släktingar, vänner och andra kontakter att du flyttar. Tidningar, bokklubbar, kontokortsföretag, bank- och postgiro, försäkringsbolag och föreningar måste få veta att du flyttar liksom din arbetsgivare, posten och folkbokföringen.

HUSHÅLLSEL

Vi erbjöd dig att hjälpa till med anmälan av elen när du skrev kontraktet. Om du skrev under en blankett så är detta redan klart. Annars måste du själv skaffa abonnemang som du tecknar med valfri leverantör. Ring och anmäl i god tid innan du flyttar in.

TELEFON

Om du har fast telefoni bör du beställa flyttning av telefonen i god tid. Du kanske får frågan om vem som är tidigare hyresgäst . Hör i så fall av dig till oss på Hyreshuset så hjälper vi dig gärna med den informationen.

LÄNKTIPS

Nedan är länkar till leverantörer till olika tjänster.

ADRESSÄNDRING

Gör adressändringen enkelt via webben

UTSIKT

Bredband via stadsnätet

BREDBAND

Forss Webservice AB är ett lokalt företag som kan hjälpa dig med bl.a Internet

« Tillbaka