Frågor-svar

Här har vi samlat information för dig som bor i våra fastigheter.

Frågor & svar

Du kanske har något du undrar över? Här följer några vanliga frågor vi brukar få. Se om du finner svaret du söker.

  • ADRESSÄNDRING Tänk på att adressändra när du flyttar. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. Meddela dina släktingar, vänner och andra kontakter att du flyttar. Tidningar, bokklubbar, kontokortsföretag, bank- och postgiro, försäkringsbolag och föreningar måste få veta att du flyttar liksom din arbetsgivare, posten och folkbokföringen.
  • HUSHÅLLSEL Vi erbjöd dig att hjälpa till med anmälan av elen när du skrev kontraktet. Om du skrev under en blankett så är detta redan klart. Annars måste du själv skaffa abonnemang som du tecknar med valfri leverantör. Ring och anmäl i god tid innan du flyttar in.
  • TELEFON Om du har fast telefoni bör du beställa flyttning av telefonen i god tid. Du kanske får frågan om vem som är tidigare hyresgäst . Hör i så fall av dig till oss på Hyreshuset så hjälper vi dig gärna med den informationen.
  • FOLKBOKFÖRING När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket. så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.Du som är inneboende ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.
Tillbaka