Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring ditt boende.

Hyra

När kommer hyresavin?   

Vi skickar ut fakturan månadsvis. Utskicket görs omkring den 5:e i månaden. Hyran betalas alltid i förskott och ska vara HyresHuset tillhanda senast den sista i månaden.

Jag hittar inte min hyresavi

Mina sidor hittar du alltid din hyresfaktura. 

Kan jag betala hyran med e-faktura? 

Ja, E-faktura anmäler du till via din internetbank.

Uthyrning

Hur fungerar ert kösystem?

Vi har inget kösystem på det sätt att du samlar poäng per dag. För att hyra lägenhet hos oss krävs det att du uppfyller våra hyreskrav.
Läs mer här

Hur fungerar bostadsuthyrningen?

Uppsagda lägenheter publiceras på vår hemsida och ligger publicerade till ett visst datum eller till ett visst antal ansökningar registrerats. 

Hur gör jag när jag tappat bort eller glömt mitt lösenord?

Klicka på ”Glömt lösenordet” så skickas det till den e-postadress du angav när du registrerade dig. 

Måste jag aktivera mig som sökande igen efter att jag har fått en lägenhet?

Efter att du har fått en lägenhet måste du aktivera din intresseanmälan på ”mina sidor”. Från ditt kontraktsdatum är du spärrad från att göra nya intresseanmälningar i 12 månader. 

Uppsägning

Jag vill säga upp min lägenhet, hur lång uppsägningstid har jag?

Uppsägningstiden är alltid 3 månader. Uppsägningen ska ske skriftligt antingen med vår blankett eller per mail. Om det finns flera personer på kontraktet ska samtliga kontraktsinnehavare skriva på uppsägningsblankett.

Vad gäller för uppsägning vid dödsfall? 

Vid dödsfall gäller 1 månad uppsägningstid, om uppsägning sker inom 1 månad från det att hyresgästen avlidit. Därefter gäller 3 månaders uppsägningstid. Vid uppsägning ska följande finnas: 1. Underskrift på uppsägningen från samtliga i dödsboet alternativt en av dödsbodelägarna med fullmakt att företräda hela dödsboet. 2. Telefonnummer till den som har tillgång till lägenheten. 3. Bifogad dödsattest med släktutredningskap. Vid dödsfall ska särskild uppsägningsblankett användas.

Övrigt

Jag vill ha bredband – hur gör jag?

Här kan du läsa mer om bredband i våra fastigheter. 

Tillbaka
« Tillbaka