Till mina sidor
Tillbaka

Information Om Balkong/ Uteplats

Det är alltid trevligt med en balkong eller uteplats. Den kan användas till mycket, men det gäller att veta vad som är tillåtet och inte.

BLOMLÅDOR

Ha gärna blommor på balkongen, men tänk på att hänga blomlådorna på insidan av balkongräcket, så att de inte kan ramla ner och skada någon. Tänk på grannen under när du vattnar dina blommor på balkongen.

GRILLA

Det är inte tillåtet att grilla på balkongen eller uteplatsen eftersom det osar in till grannarna och även utgör en brandrisk. Detta gäller alla grillar inklusive elgrillar.

MATA INTE FÅGLAR

Du får inte mata fåglar från balkongen eller på uteplatsen. Frön, matrester och fågelspillning skräpar ner och lockar till sig djur som möss och råttor.

PARABOL

Vill du sätta upp en parabol måste du kontakta oss för att få tillstånd och instruktioner. En parabol får inte vara en risk för människor eller göra skada på huset. Kontakta Hyreshuset för att få reda på vilka bestämmelser som gäller så att du inte drabbas av onödiga kostnader.

PISKA MATTOR

Använd inte balkongen för att piska eller skaka mattor – det dammar.

RÖKNING

Tänk på att många är känsliga eller allergiska för rök och att den lätt drar in till dina grannar när du röker på balkongen. Undvik därför att röka på balkongen eller uteplatsen. Det är inte tillåtet att kasta ut fimpar från balkongen.

SKÖTSEL

På grund av brandrisken får du inte använda balkongen eller uteplatsen som lagringsplats.

Senast uppdaterad: 16/09/2022

Vi som hjälper dig

Vi finns här för dig.
Telefon: 0150-780 25 |  info@hyreshusetkatrineholm.se

Roble Abdi Hassan

2023-11-20T11:34:43+02:00Fastighetsskötare | roble@hyreshusetkatrineholm.se|

Fredrik Ydevall

2023-11-20T11:41:00+02:00VD| fredrik@hyreshusetkatrineholm.se|

Malin Wallin

2023-11-20T11:55:17+02:00Ekonomi & uthyrningschef | malin@hyreshusetkatrineholm.se|

Till alla medarbetare
Till toppen