Till mina sidor
Tillbaka

Skötselråd Kök

KÖKSSNICKERIERNA

Målade och lackerade ytor som skåpsluckor och snickerier tvättas med vatten och milt rengöringsmedel. Torka efter med torr trasa för att det inte ska bli randigt. Använd inte starka skurmedel eller svampar som repar.

SPIS/UGN

Rengör med ljummet vatten och diskmedel. Använd tvålull runt spisplattorna så metallen blir fin. Torka bort matrester så de inte bränns fast i plattan. En gång per år bör du rengöra spisvreden. Drag dem rakt ut och diska av med diskmedel.

Rengör ugnen med diskmedelslösning. Är den väldigt smutsig finns det bra rengöringsmedel att köpa. Glöm inte att rengöra glaset. Alla spisar går att dra ut så du kan rengöra bakom.

FLÄKT

Rengör filtret i fläkten och ventilerna regelbundet så minskar du smutsen i köket. Tänk på brandrisken om det finns fett i spiskåpan och fläktens filter. Vi rekommenderar en gång i månaden. Om du har kolfilterfläkt är det du som hyresgäst som bekostar och byter filtret som bör göras en gång per år.

DISKBÄNK

Rengör diskbänken med vatten och lite diskmedel. Glöm inte hoarna. Om du inte får bort fläckar försök med tvålull.
Ett ställe som man lätt kan glömma att torka rent är undersidan på överskåpen.

KYL & FRYS

Rengör med ljummet vatten och diskmedel och torka torrt. Frosta av frysen regelbundet, det ger en jämnare temperatur och sparar energi. Rensa även avrinningsröret för avfrostningsvattnet. Tjocka islager ökar energiförbrukningen. Glöm inte att torka ur gummiskåran i dörren där många smulor lätt samlas. Dra fram kyl och frys minst en gång per år och rengör baksidan.

Senast uppdaterad: 16/09/2022

Vi som hjälper dig

Vi finns här för dig.
Telefon: 0150-780 25 |  info@hyreshusetkatrineholm.se

Ang Iam-Ram

2023-11-20T11:32:22+02:00Bovärd | ang@hyreshusetkatrineholm.se|

Matthias Karjalainen

2023-11-20T11:38:46+02:00Ekonomiassistent | matthias.karjalainen@hyreshusetkatrineholm.se|

Viktor Gogman

2023-11-20T11:54:49+02:00Arbetsledare / Fastighetsskötare | viktor@hyreshusetkatrineholm.se|

Till alla medarbetare
Till toppen